23.7.09

Record de temperatura màxima a Cabrils a prop dels 40 graus

Record de temperatura màxima a Cabrils a prop dels 40 graus. dades de Cabrils i altres poblacions del Maresme Cabrils, 38.4 graus, Vilassar de Mar 38.2. Barcelona - Raval Barcelonès 37.8. Dades de període de l'EMA: Excepte ats a . Malgrat de Mar tan sols una temperatura máxima de 31, 1 graus. Altra dada curiosa la temperatura de Cabrils va ser superior a la d'algunes ciutats i poblacions, on normalment tenen una temperatura superior: és el cas de Barcelona, o Vilassar de Mar. Dades de període de l'EMA enllaç de la temperatua actual a Cabrils.

La causa ponent tòrrid
L’advecció càlida a nivells baixos de l’atmosfera, amb un valor rècord de 27.6 graus a 1500 metres i el vent de ponent, es combinen per donar lloc a una forta calorada al litoral i al prelitoral ahir dijous, el radiosondatge de Barcelona, que es llança dos cops al dia des del 1998 ha marcat el seu rècord de temperatura al nivell de 1500 metres, en atmosfera lliure, amb un valor de 27.6 graus a les 00 T.U. Més avall, a 1100 metres, es mesurava un valor encara més alt, de 28.6 graus. El valor mitjà de la temperatura a 1500 metres en un mes de juliol a Barcelona és d’uns 17.5 ºC.


Ahir les temperatures màximes de l’estiu:

(temperatures que estan dins el 2% dels dies més càlids d’una sèrie de 30 anys) s'ha superat en més d'una tercera part de les estacions gestionades pel Servei Meteorològic de Catalunya, que figuren a la taula següent.

Predicció per avui: temperatures; baixaran entre lleugera i moderadament, especialment les màximes al litoral i al Prelitoral. Les mínimes estaran entre 16 i 21 ºC al Pirineu, al Prepirineu, a la Depressió Central i al Prelitoral, i entre 19 i 24 ºC al litoral, puntualment més altes al nord de la zona. Les màximes es mouran entre 25 i 30 ºC al Pirineu, entre 29 i 34 ºC a la Depressió Central i al Prelitoral, puntualment més altes al Prelitoral nord i a Ponent, i entre 27 i 31 ºC al litoral.

La previsió per als propers dies i, especialment per la propera setmana, és que la situació s'agreugi. Davant d'això, la Generalitat ha anulat tots els permisos per fer foc i per realitzar treballs que generin restes vegetals (franges de protecció d'incendis, neteja de rieres i aprofitaments forestals, entre d'altres).