21.7.09

CCOO denuncia que l'Ajuntament de Cabrils vol externalitzar serveis municipal i discrimina una treballadora municipal

Reproduïm a la roda de premsa de CC.OO d'ahir, i l'article del Punt publicat avui en aquest afer:
La Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO Vallès Oriental - Maresme dona a conèixer la greu situació que s'està donant a l'Ajuntament de Cabrils.
Aquest matí ha tingut lloc a Mataró una roda de premsa, on el Secretari General de la Federació de Serveis a la Ciutadania, Antoni Cubel, ha donat a conèixer la situació que s'està donant a l'Ajuntament de Cabrils.


Cubel, durant la roda de premsa d'ahir.

Per el Secretari General de la FSC "l'externalització d'aquests serveis no estalviarà despesa a l'ajuntament, sinó que augmentarà el seu cost. A més el servei que rebrà el ciutadà serà de pitjor qualitat i molt ens temem que el següent servei que s'externalitzarà serà el de la brigada de parcs i jardins".
En el rerefons el que pretén l'equip de govern és treure's de sobre un col•lectiu que està organitzat sindicalment i trencar amb la majoria sindical de CCOO a l'Ajuntament.

D'altre banda s'ha denunciat la situació que esta patint la secretària municipal:
Aquesta funcionària de carrera va ocupar la seva destinació a l'Ajuntament de Cabrils al mes de febrer contra la voluntat de l'equip de govern. Segons Antoni Cubel, "la primera cosa que va fer l'equip de govern és rebaixar les retribucions de la secretaria a menys de la meitat, una retribució ridícula per un secretari municipal".

La figura de la secretària municipal exercint les funcions atribuïdes per llei resulta molesta per l'equip de govern, ja que no els interessa una persona que faci l'assessorament legal preceptiu i doni fe dels acords presos. La secretària planteja reparaments i posa obstacles a l'actuació de l'equip de govern quan considera que va més enllà del que diu la llei , o no s'ajusta en les seves actuacions a la normativa vigent.

Antoni Cubel també ha manifestat que, "l'intenten ofegar amb acumulació d'expedients sobre la seva taula per intentar justificar que no realitza correctament la seva feina i esta sota el control de la cap de RRHH, una treballadora municipal, amb lligams familiar d'un dels regidors de l'equip de govern, que ocupa la plaça de forma temporal fins a la seva provisió, aquesta treballadora és funcionària de l'ajuntament però com a auxiliar administrativa.

L'anterior secretari havia estat nomenat de forma irregular per l'equip de govern. Després de quatre requeriments de la Direcció General d'Administració Local de la Generalitat per anul•lar el seu nomenament, ara és el gerent de la Corporació i persona de confiança de l'equip de govern.
La noticia: Publicat el Punt: CCOO denuncia que el govern de Cabrils es desfà dels empleats crítics .Antecedents:
CCOO declara la «guerra» al govern de Cabrils per la «nefasta» gestió de personal 04/02/09