30.7.09

En marxa la instal•lació semafòrica al carrer Sant Sebastià

Finalment, després de les reiterades peticions de l’Ajuntament de Cabrils a la Diputació de Barcelona, aquesta setmana s’ha iniciat la instal•lació semafòrica de la cruïlla del darrer Sant Sebastià amb la carretera BV-5022. L’execució de l’obra inclou, a més de la instal•lació del semàfor, amb botonera pels vianants, l’ampliació de la vorera nord del pont i la supressió de les barreres arquitectòniques de les voreres de les dues bandes del carrer.

L’Ajuntament havia demanat repetidament aquesta instal•lació a la Diputació de Barcelona, responsable de totes les obres a la carretera local BV-5022, per creure-la absolutament necessària al tractar-se d’un pas de sortida de la zona escolar del municipi, on des del curs passat conflueixen les sortides de dues escoles.
Antecedents:
Paco Riviere; al febrer 2008, va enviar un vídeo denúncia a El meu3cat24.cat per queixar-se que un semàfor de Cabrils- el poble on viu- no funciona des de fa set anys. El vídeo mostra la perillositat de la falta de senyalització en una cruïlla de la carretera que va de Cabrils a Vilassar de Mar. El semàfor està davant de l'escola del poble, al qual accedeixen diàriament uns 500 nens i nenes, a més d'un centre comercial i urbanitzacions.
La falta de resposta per part de les administracions implicades va portar Riviere a demanar a la Fundació del RACC la reparació del semàfor rovellat. "D'ells n'he aconseguit almenys que hi posin un 'Stop'.