8.7.09

Premi als comerços centenaris del Maresme


El Departament d’Innovació, Universitats i Empresa distingeix també la trajectòria de 52 comerços de 22 comarques d’arreu de la geografia catalana que durant més d’un segle s’han dedicat sense interrupció a l’activitat comercial.

Els Premis al Comerç Centenari distingeixen la trajectòria de comerços catalans amb més d’un segle d’existència. Entre els guardonats hi ha 52 establiments, majoritàriament pastisseries i forns de pa, cansaladeries i carnisseries, farmàcies i també sabateries, estancs, joieries i perfumeries de 22 comarques d’arreu de la geografia catalana.
Barcelona: 23 premiats de 4 comarques diferents Maresme (6) : Ca l'Espinaler (Vilassar de Mar), Farmàcia Roca CB (Vilassar de Mar), Farmàcia Almera (Vilassar de Mar), Can Manel (Vilassar de Mar), Maymi Germans, S.A (Cabrera de Mar), GRANERIA SERRA (Argentona).
Ca L'espinaler:
- L´estanc: En Miquel Riera Prat, obté la llicència per a la venda de tabac (setembre 1907), oferint als clients el què llavors en deien "tabac". En Miquel Riera Prat s'instal·la a la Taverna de Ca L'espinaler.
La taverna oferia el "gotet" de vi i la barreja a la gent de la vil·la, els pescadors i els carreters que freqüentaven a diari el local, on es reunien per xerrar del temps, la mar, la pesca i la caça, atès que segons l'auca de Vilassar era un gran caçador.