26.11.09

La col•lecció d’un poeta. Els dibuixos de la Fundació Palau i Fabre



La Fundació Palau presenta una exposició temporal en què exhibeix més de cent vint dibuixos provinents del propi fons d'art.
Del 22 de novembre 2009 al 7 de març de 2010

La col•lecció d’un poeta Josep Palau i Fabre l'Alquimista
Aquesta exposició mostra entorn de 120 dibuixos que permeten traçar una de les línies més personals, més íntimes, que és possible de traçar amb el fons de la Fundació Palau., Mompou, Nogués, Smith, Nonell, Rebull, Sunyer, Miró, Ponç Perejaume, Barceló, Tàpies. Entre moltes altres coses, veiem, des d’una perspectiva poc coneguda fins ara, la importància del pare i dels amics del pare; veiem la feina extraordinària de l’època de la revista Poesia; veiem el naixement i la consolidació d’un criteri artístic.
Document d'audio (33 MB, en MP3), titulat 'Paraula de Palau i Fabre'.

Josep Palau i Fabre i dels seus variadíssims vessants.

El grup de París: congrega autors com Maria Sanmartí (mare d’Antoni Clavé) i naturalment el seu fill, Ignasi Mundó i Sergio de Castro, tots ells tractats en l’època en que visqué a París, i també les dedicatòries de
Picasso, que són comentades amb emoció per la seva filla Maya. A Poetes-artistes preferits, tres escriptors internacionals amb dedicatòries molt suggerents: Rafael Alberti, Federico García Lorca i Jean Cocteau.
Col·laboradors i amics inclou una sèrie de professionals del sector, que el varen sovintejar en els darrers anys de la seva vida, com Manolo Valdés, i un grup exigu d’artistes propers com Rosa Maria Pujol Avellana, Joseph Duncan, Anet Duncan o Pepe Yagües. Llegesc el poeta amic Josep Palau i Fabre
Taula rodona
Diumenge 29 de novembre, a les dotze del migdia, a càrrec de Joan Abelló Juanpere

Fundació Palau Carrer Riera, 54
08393 Caldes d’Estrac
Tel. 937 913 593
Fax 937 912 751
http://www.fundaciopalau.cat/

Horari De dimarts a dissabte, de 10.30 a 14 h i de 16 a 19 h.
Diumenges i festius, de 10.30 a 14 h .
Dilluns no festius, tancat

Preu Tarifa normal: 3 €

Tarifa reduïda per als jubilats, aturats i estudiants.
Dimecres no festius: 2 € Entrada gratuïta per als menors de 12 anys,
Amics de la Fundació Palau, membres de l’ICOM i el primer diumenge de cada mes