5.11.09

Mataró manté Genís Carbó com a membre d'un consell assessor d'urbanisme

Implicat en el ‘cas Pretòria’, Carbó va ser assessor urbanístic del govern de CiU i VIC de Cabrils


Segons informa l’ACN, l'excap de Planificació Territorial de PTOP de l'etapa de CiU (1996-2004), Genís Carbó, continuarà com a membre del Consell Assessor Urbanístic de Mataró (CAUM), malgrat que ha rescindit la relació professional amb els ajuntaments de Valls i Cardedeu. Carbó va cobrar una comissió de 244.011 euros procedents de l'empresa Niesma, la societat amb què el cap de la trama del 'cas Pretòria', Luís García 'Luigi', va comprar el solar de Can Riviere, a Sant Andreu de Llavaneres (Maresme). Abans que es produís la venda de Can Riviere, el govern municipal PP-PSC en va modificar l'edificabilitat. És per això que, amb només dos anys, el valor del solar es va multiplicar per dos.

El president del Consell Assessor Urbanístic de Mataró, que és el regidor d'Urbanisme Ramon Bassas (PSC), assegura que 'no s'ha plantejat fer fora Genís Carbó'. 'Ja ho estudiarem si algú ho demana', ha afegit. Bassas recorda que, en qualsevol cas, els membres del consell 'no tenen accés a cap informació privilegiada' perquè el que s'hi porta a discussió ja és de coneixement dels òrgans de govern de la ciutat.

Genís Carbó, que havia estat regidor a l'oposició per a CiU a l'Ajuntament del 1995 al 2003, és membre del Consell Assessor com a professional de reconegut prestigi per decisió de la Junta de Portaveus, formada per un membre de cadascun dels grups municipals. Malgrat que no hi assisteix en representació de cap partit, fonts del govern han assegurat a l'ACN que se'l va escollir com a concessió a CiU, i com a membre de reconegut prestigi, ja que Carbó havia participat en la confecció del Pla Territorial Metropolità. És per això que el govern no mourà cap peça fins que algun grup municipal ho demani en Junta de Portaveus.

Del 1996 al 2004, Carbó va ser Cap de Planificació Territorial del Departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP). Del 1995 al 2005 va ser regidor a l'oposició per a CiU a l'Ajuntament de Mataró. Va treballar per l'Ajuntament d'Arenys de Mar entre el 2003 i el 2007 durant el mandat de Miquel Rubirola (CiU), i per a l'Ajuntament de Cabrils entre els anys 2007 i 2008 mentre en va ser l'alcaldesa Lina Morales (CiU) i tinent d’alcalde Alfred Serrano (VIC).