11.11.09

Treball insta MC Mutual a vendre les seves instal•lacions de Cabrils: segona part

"Volem transparència total"

Segon informa El Pais La catalana MC Mutual-sisena d'Espanya per mida, resultat de la fusió de les entitats Mutuals Cyclops i Midat Mútua i presidida per Miquel Valls, president de la Cambra de Comerç de Barcelona - s'encarrega del manteniment d'aquest centre, en el seu dia considerat una de les millors instal·lacions de rehabilitació d'Espanya, però en què des de fa dos anys no es desenvolupa cap activitat.
La Seguretat Social va destapar les condicions del lletrat Manuel Pons arran del llarguíssim estira-i-arronsa que arrossegava amb MC Mutual (i amb el seu assessor jurídic, que va mantenir algunes tensions amb la Seguretat Social) de resultes d'un espectacular i gegantí centre de rehabilitació a Cabrils (Maresme), que era propietat de Midat i que va heretar la nova mútua fusionada.
Treball no el veu sentit a que una mútua d'accidents de treball tingui un complex d'aquest tipus i li exigeix que es desprengui d'ell. "Jo tampoc el veig sentit i una de les meves primeres decisions com president va ser tancar les instal·lacions", explica Miquel Valls.
El centre té, a més, un cost de manteniment i seguretat. "Estem a l'espera d'instruccions precises de Treball sobre el procediment que vol seguir". Valls suggereix una subhasta pública, perquè és "el mecanisme més transparent, ja que nosaltres volem transparència total". Nega que hagi hagut una petició formal de Treball de que el centre de Cabrils s'embena. "Durant els últims mesos vam estar negociant la part del centre que corresponia al patrimoni històric de la mútua".

Ambdues parts han pactat que l'entitat es quedarà amb un 1% del que s'obtingui, en contra d'una sentència anterior que li donava el 8,5%. La resta, per a la Seguretat Social.