12.11.09

Dilluns 16 de novembre comença la campanya de vacunació de la grip A




El departament de Salut iniciarà la campanya de vacunació contra la grip A el proper dilluns 16 de novembre. Es recomana la vacunació als següents grups de risc: el personal sanitari, els treballadors dels serveis d’emergències i de seguretat, els pacients dels grups de risc amb altres patologies associades i dones embaraçades.

El virus de la grip A ha desplaçat el de la grip estacional, que podria fer la seva entrada al desembre. De moment, no s’han produït casos de grip estacional.
Fins ara, nou persones han mort per grip A. Els casos greus han estat 84, 23 per pneumònia associada. D’aquests casos greus, només 26% no presentava cap factor de risc previ. En les darreres setmanes, la incidència de la grip A s’ha donat en nens d’entre 5 i 14 anys. Ara s’espera que afecti els adults, com passa amb la grip estacional.

Al telèfon Sanitat Respon, que centralitza les consultes per grip A, 902 111 444, han atès 7.652 trucades des del 23 de setembre fins a final d’octubre. Els ciutadans que truquen, reben l’atenció de personal d’infermeria o d’un metge, en el cas que sigui necessari.