13.11.09

III Trobada d’entitats de recerca local i comarcal del Maresme

Dissabte 14 de novembre
Enguany el CENTRE D’ESTUDIS VILASSARENCS, com a anfitrió, li pertoca l'organització de la III Trobada d'Entitats de Recerca Local i Comarl del Maresme, que aquest any girarà al voltant del Patrimoni funerari del Maresme i que tindrà lloc al dissabte 14 de novembre de 2009 a la Bilbioteca Municipal Ernest Lluch de Vilassar de Mar.



Destaquem la intervenció en la jornada en representació de Cabrils. 12.00 -13.45 .
Presentació de comunicacions El patrimoni funerari a Cabrils, a càrrec de Jaume Tolrà i Ferrer. Museu Arxiu Municipal de Cabrils.

D'altra banda de les ponències totes interessants:

Una necròpolis romana al poblat ibèric de la Cadira del Bisbe (Premià de Dalt), a càrrec de Ramon Coll i Monteagudo. Regidoria de Cultura, Ajuntament de Premià de Mar. -
La funció funerària dels monestirs medievals del Maresme:Sant Pere de Clarà (Argentona) i Santa Maria de Roca Rossa (Tordera), a càrrec de Joan Bou i Illa, Joaquim Graupera Graupera i Jaume Vellvehí Altimira. Grup d’Història del Casal (Mataró).
Si ho voleu, podeu descarregar- vos el programa de la jornada
15.oo- Dinar
El preu del dinar (que en el díptic no hi consta) és de 10 euros que s'hauran d'ingressar al número de comte del Centre d'Estudis Vilassarencs: 2100-4558-48-0100275140 i que haureu de confirmar l'assistència a la trobada i al dinar al 977 40 17 57 (Mercè) o al correu electrònic: merce@irmu.org

16.45 - Visita al cementiri Municipal i al Museu de la Mina Vella i presentació de les actes i entrega de diplomes als assistents.