2.4.09

Acció Social promourà al Maresme 281 noves places públiques de serveis socials especialitzats fins el 2012

Es reforçaran els serveis diürns per a la gent gran i l'atenció a les persones amb malaltia mental





El Departament d´Acció Social i Ciutadania ha anunciat que promourà fins el 2012 al Maresme 281 noves places públiques per atendre a la gent gran, les persones amb discapacitats i les persones amb malaltia mental. Paral·lelament, també impulsarà més d´un centenar de places per a persones amb problemes de drogodependència. Aquestes places figuren a la programació territorial fins el 2012 que ha presentat el director dels serveis territorials d´Acció Social a Barcelona, Josep González Cambray, al Consell Comarcal del Maresme.

El principal esforç a la comarca se centrarà en els serveis de centre de dia per a la gent gran amb la promoció de 213 noves places Aquesta xifra, juntament amb les 50 places que hi ha actualment desenvolupant-se, permetran que el Maresme assoleixi la ràtio de cobertura recomanda als estàndards europeus del 0,62%. Pel que fa a les places residencials, el Maresme ja és la tercera comarca amb uns nivells de cobertura més elevats gràcies a les 2.195 places actuals.

Enguany, el Departament ha incorporat com a novetat l´utilització d´un programa informàtic per ajustar la programació a les necessitats que puguin sorgir en aquest període.
Els criteris generals que s´han seguit per elaborar la programació són:
La potenciació, sempre que sigui possible, del manteniment de les persones en el seu entorn
L´equitat territorial de l´oferta. Situant-la el més a prop possible al lloc de residència de les persones.

Tot plegat permet que la nova programació incrementi la cobertura de la xarxa pública i ho faci sobre la base d´una oferta de serveis equilibrada territorialment, garantint l'equitat en l'accés als serveis de totes les persones independentment del lloc on visquin. A més, l´oferta de noves places permetrà crear a tot Catalunya aproximadament uns 4.563 nous llocs de treball per cobrir-les.

Podeu accedir al detall de les actuacions previstes en aquest document adjunt.
Fitxer: acciosocial.pdf