25.4.09

Dels treballs de les dones i altres històries

En la primera publicació, titulada Mirant de nou Cabrils, les autores ens explicaven la seva vida en el poble, a l'escola i com van viure la guerra i postguerra, amb la perspectiva d'ulls de nenes, amb la incomprensió i perplexitat.


Aquesta segona part, que porta per títol Dels treballs de les dones i altres històries, està dedicada a la vida laboral de ben petites, com treballaven en els telers de la Fàbrica i altres treballs, i de com compaginaven les tasques de gairebé dotze hores diàries amb el treball de la casa.


Ens parlen de desigualtat tant a la feina com en les condicions laborals. Aquest llibre té la peculiaritat del Cabrils d'ahir amb noms propis i testimonis d'excepció,i té com valor afegit: Els punts de vista dels seus familiars més directesen unes petites però emotives històries plenes d'anècdotes.



Han participat en aquest llibre: Ángela Fresnadillo Sánchez, Assumpció Loste Bastias, Dolors Casanovas Fábrega, Elisa Altafulla Bilbeny, Josefina Planas i Mas, Mª Rosa Galbany Pijoan, Montse Fito Ventura, Teresa Godàs Tolrà. A totes elles gràcies pel seu testimoni que ens ajuda a conèixer més la vida de Cabrils. El llibre també compta amb un ampli recull fotogràfic.