6.4.09

Cabrils reobrirà l’ Arborètum després de quatre anys de tancament


Gairebé quatre anys després del seu tancament per desavinences amb l’entitat gestora, l'Arborètum de Cabrils està a punt d'obrir de nou les seves portes. L’Arborètum és un museu a l'aire lliure situat a l'Avinguda esportiva, 13-17, amb una superfície de 38.000 m2, on es poden contemplar tots els arbres autòctons de Catalunya, així com moltes de les espècies naturalitzades i conreades. A l'Arborètum es poden desenvolupar visites guiades i tallers per alumnes des de P-3 a 4t d'ESO.

L'Ajuntament ja ha acabat les tasques de neteja de l'espai natural, s'ha canviat el mobiliari i s'han buidat les basses perquè l'aigua s'havia tornat eutròfica, és a dir, s'havia quedat sense oxigen i, per tant, ha desaparegut en aquest mitjà tota forma de vida animal i vegetal.
Espècies autòctones.

Actualment, la intenció de la Regidoria de Medi Ambient és arreglar aquestes basses per tornar-les a omplir amb aigua en bon estat, i que els nens de les escoles de Cabrils col·laborin en la reintroducció de les espècies autòctones. Un cop finalitzada tota la rehabilitació, l'Arborètum de Cabrils tornarà a obrir al públic i a les escoles. L'Arborètum està considerat una reserva natural on es poden contemplar totes les espècies d'arbres de tot Catalunya.