30.4.09

La Generalitat insta a tornar a canviar de secretari a l'Ajuntament de Cabrils

Més canvis en l'aparell legal de l'Ajuntament de Cabrils. La direcció general d'Administració Local de la Generalitat ha negat recentment al consistori cabrilenc el nomenament de Montserrat Serra com a secretària municipal amb caràcter provisional i ha instat el govern municipal a acceptar la persona que surt del concurs unitari. El punt




Cal recordar que Serra, filla del regidor d'Economia i Hisenda, Jordi Serra, va ser proposada per l'alcalde, Joaquim Colomer, després que la Generalitat obligués a suspendre l'anterior secretari, José Luis Martínez, per la seva falta d'idoneïtat. Serra va actuar com a secretària en els últims dos plens municipals, ja que l'alcalde té la competència de nomenar un secretari interí per un període màxim de tres mesos.

Tot i això, és molt possible que no ho torni a fer, ja que la funcionària que prové del concurs ha acceptat ja la plaça i s'hi incorporarà en els propers dies. «No tenim cap problema, acceptem la decisió de la direcció general», va declarar ahir l'alcalde Joaquim Colomer, que va mostrar-se en desacord amb l'actual sistema per a la distribució de secretaris municipals. «La persona que arriba té molt poca experiència en l'àmbit municipal i això pot ser un problema per a nosaltres», va dir ahir Colomer.

Per la seva banda, l'oposició va celebrar la decisió de la direcció general. El portaveu del grup Veïns Independents de Cabrils (VIC), Alfred Serrano, va expressar el seu desig que aquest nomenament posi fi a la inestabilitat que s'ha produït en aquest càrrec en els últims anys. De fet, des del 2001, nou persones diferents han ocupat aquesta plaça a l'Ajuntament de Cabrils. «Amb aquesta decisió, la Generalitat dóna suport als nostres requeriments», ha dit.