20.4.09

La sombra del poder

La sombra del poder
Títol original: State of play
Producció: EUA-Regne Unit, 2009
Direcció: Kevin Macdonald
Intèrprets: Russell Crowe, Ben Affleck, Helen Mirren,

Rachel McAdams, Viola Davis

Sinopsi:
Russell Crowe és Cal McAffrey, un periodista de Washington D.C., el seu olfacte li porta a desenredar els misteriosos assassinats d'algunes de les figures més prometedores de la política i de la gran empresa. L'atractiu i impertorbable congressista Stephen Collins (Ben Affleck) representa el futur del seu partit: a causa de la seva honradesa, ha estat elegit president del comitè que supervisa les despeses de Defensa. Tots esperen que representi al seu partit en la pròxima carrera cap a la presidència.


El protagonistas d'aquest thriller polític: Russell Crowe ("Gladiator"), Ben Affleck ("Una noche perfecta") i Helen Mirren ("The Queen"). Dirigeix Kevin McDonald ("El último rey de Escocia").



Ver trailer Matarò HORARIS


Comentari i antecedents:

Tot va començar amb el brillant material escrit per Paul Abbott, el creador de la d'èxit i aclamada minisèrie que va emetre BBC en 2003. Gràcies a la persistència del productor Andrew Hauptman, a adaptació ha aconseguit arribar a la gran pantalla.

BBC va emetre el primer capítol de “State of Play” (“L'ombra del poder”) el maig de 2003. El públic i la crítica es van quedar absorts davant la complicada història de i altres polítics i periodistes. Al poc d'estrenar-se la sèrie, Andrew Hauptman va començar a negociar per obtenir els drets de la història. State of Play serie TV.

Va seguir insistint fins a aconseguir reunir-se amb Paul Abbott a Manchester. Va convèncer al guionista que era l'home idoni per produir la pel·lícula perquè seria fidel a la idea original. L'acord es va signar el novembre de 2004 i va començar el llarg procés de reescriptura per a per reduir una minisèrie a una intensa pel·lícula .