26.4.09

Cabrils commemora els 30 anys d’Ajuntaments democràtics amb la signatura del Pacte Cívic per a la Participació

Manel Pérez és l’únic exalcalde que assisteix a l’acte institucional · CiU, VIC i PP no signen el Pacte Cívic ni acudeixen a l'acte institucional


Aquest dissabte, Cabrils va commemorar els 30 anys de la restitució dels Ajuntaments democràtics amb un acte institucional al qual havien estat convidats tots els alcaldes i regidors que durant aquest període han format part del consistori. No obstant això, l’acte va comptar amb moltes baixes significatives. D’entrada, cap portaveu dels grups municipals de l’oposició (CiU, VIC i PP) va acudir a la cita commemorativa. Tampoc van secundar la convocatòria la majoria d’exelectes de CiU. L’exalcalde Manel Pérez i l’exregidora i actual presidenta de CDC, Marta Garcés, van ser les excepcions més significatives.

L’acte, que va ser conduit per Mireia Llonch, va comptar amb el parlament del regidor més jove d’aquests 30 anys d’Ajuntaments democràtics, Francesc Ponsa. L’exregidor republicà va reivindicar una major implicació dels joves en la política. Seguidament, l’alcalde, Joaquim Colomer, va destacar l’esforç i la dedicació dels electes del 79 per desenvolupar i cohesionar els municipis de Catalunya.


No fer política amb la participació ciutadana

La segona part de l’acte va consistir en la presentació i signatura del Pacte Cívic i Polític per a la Participació per part dels grups municipals, els partits polítics i les entitats. El regidor de Participació Ciutadana, Miquel Ponsa, va ser l’encarregat de defensar la necessitat d’establir mecanismes de participació democràtica sense cap mena de partidisme.



En aquest context, ni el grup municipal de CiU, ni el VIC ni el PP van donar suport al text. Sí que ho van fer, en canvi, el regidor no adscrit, Roman Pasquín, i la presidenta de CDC, Marta Garcés.
L’acte va acabar amb l’actuació conjunta de les dues corals del poble.


A continuació, podeu escoltar un fragment dels Segadors: