27.4.10

Compromís i lucidesa: José Luis Sampedro

Ens va sorprendre amb el pregó de Sant Jordi d'aquest any amb unes perles que reproduïm:
José Luis Sampedro (Barcelona, 1917) .
El pregó de Sant Jordi de Sampedro, catedràtic d’Estructura Econòmica, escriptor, pensador, va ser un elogi de la paraula, la capacitat que ha coronat l’evolució de l’ésser humà, i una seriosa advertència del perill de creure’ns els reis de la creació. «El desenvolupament sostenible és insostenible. El tercer món té amb el primer un deute ecològic ja que hem buidat les seves mines i hem destruït els seus boscos. Vivim en una època de barbàrie, com en l’imperi romà».

Ahir en l'entrevista del programa del 33 Singulars de Jaume Barberà, ens va obsequiar amb la seva perspectiva dels moments actuals En l'entrevista per al programa “Singulars” ens parla des del seu punt de vista, de l'economia sostenible, del lliure mercat (demolidor en la resposta us avancem una mica quan: es refereix al Lliure Mercat, - Respon: "és una mentida perquè quan vostè va al mercat si no té diners no és Lliure"

Molts dels seus consells els podem aplicar per a la vida quotidiana .
Col·labora i participa a l'Ordenança de Civisme de Cabrils!. Digues la teva!

Sampedro escull una paraula fonamental “el respecte”, com ja hem dit l'autor de “La sonrisa Etrusca,” és contundent i ens exhorta a compartir el respecte a nosaltres mateixos i al proïsme.