29.4.10

Esquerra del Maresme s’oposa a la moció del PP contra la immigració


Esquerra Republicana del Maresme demanarà als seus regidors que rebutgin la moció contra la immigració que el PP presentarà als consistoris de la comarca, on es demana que els ajuntaments delatin als immigrants sense papers per tal que siguin expulsats cap al seu país d’origen.

Pels republicans, el partit espanyolista s’equivoca d’enfocament i de proposta, “ja que el fenomen de la immigració no es pot tractar de manera demagògica i amb solucions que porten més problemes”. El diputat maresmenc d’Esquerra al Parlament, Pere Aragonès, ha recordat que “el padró municipal és una eina bàsica per conèixer la població resident en un municipi per tal de planificar els serveis públics més essencials” i ha advertit que si la proposta del PP tira endavant “els immigrants sense papers es donaran de baixa del padró per por a ser expulsats, generant bosses de població que viurà en la clandestinitat, esdevenint un atemptat a la convivència.
”. www.esquerra.cat/cabrils

Foto: Parlament de Catalunya (Xavier Prat)
La consellera Capdevila amb diputats i associacions després d'aprovar la llei d'acollida


Llei d’Acollida En aquest sentit, el Ple del Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimecres 27/042010. la Llei d’acollida de les persones immigrades i les retornades a Catalunya
per la qual es crea un servei universal de primera acollida arreu del territori i es desenvolupen les noves competències de la Generalitat en l’àmbit de la integració i les migracions. Es tracta de la primera actuació legislativa en el seu àmbit al sud d’Europa i té com a principals objectius:
- Facilitar la integració de les persones immigrades
- Estendre un servei de primera acollida homogeni al conjunt de Catalunya
- Fomentar l’autonomia personal i la igualtat d’oportunitats-
Reduir les situacions de vulnerabilitat i de risc d’exclusió
- Fer del català la llengua comuna d’acollida arreu del territori.

Antecedents:
: EL punt.
CiU i el PP s'alien a Llavaneres i aproven usar el padró per denunciar immigrants irregulars.
L'alcalde matisa que la proposta s'estudiarà bé abans d'aplicar-la, però defensa que l'únic que fan és «complir la llei»