8.4.10

Jaume Cabré. 42è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

Òmnium ha fet públic avui en roda premsa el nom del 42è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, premi que ha recaigut en l’escriptor Jaume Cabré. L’acte de lliurament del guardó tindrà lloc el dia 14 de juny, al Palau de la Música Catalana.




En aquesta edició i renovant el format, el jurat s’ha reunit dos mesos abans de l’acte de lliurament. Gràcies a aquesta anticipació, l'acte de lliurament girarà més que mai a l’entorn de la persona guardonada: a nivell artístic, de contingut, de difusió i projecció de l’obra... responent així al mateix objectiu del premi, que és de divulgació de l’obra i trajectòria del premiat d’honor.
En aquest acte a la premsa Muriel Casals, acompanyada del vicepresident de l’entitat, Vicent Sanchis ha remarcat la importància d’aquest premi històric i ha agraït la presència d’alguns dels antics guardonats l’honor “a tots ells els premi els honora, però són sobretot ells qui honoren el premi”.

Joaquim M. Puyal, en representació del membres del jurat, ha parlat dels motius del nomenament de Jaume Cabré com a Premi d’Honor 2010: “Cabré és un autor consolidat i sobri que excel•leix en la creació sòlida de personatges. La seva obra, exigent i abundant, d’elaboració lenta, s’ha projectat amb força entre els lectors en català i ha assolit, sense fer soroll, una destacada projecció internacional”. L’exemple més important és ‘Les veus del Pamano’.

Creador continu, totalment immers en la literatura afegia que “llegir i escriure és la meva vida perquè és la meva manera de veure el món.