13.4.10

El CoNCA concedeix al diari El Punt, el Premi Nacional de Projecció social de la llengua catalana


El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA)
concedeix al diari EL PUNT-Hermès Comunicacions el Premi Nacional de Projecció social de la llengua catalana.

A proposta dels membres del Jurat dels Premis, el CoNCA concedeix al diari El Punt del grup Hermes Comunicacions el Premi Nacional a la Projecció social de la llengua catalana “per ser un exemple empresarial brillant i amb èxit d’una aventura periodística en català i per a Catalunya basat en la informació preferentment regional i local. Durant els darrers 30 anys, El Punt ha contribuït amb fermesa a la tan desitjada normalització lingüística amb diferents edicions territorials del diari, un lloc web eficaç i diverses capçaleres entre les quals destaquen Presència, El 9 Esportiu, Punt de Festa, i, darrerament, la del diari Avui. Mercès a la tasca de centenars de professionals, juntament amb la fidelitat de milers de lectors, El Punt i els seus satèl·lits formen part indiscutible del patrimoni lingüístic i cultural català”.
Els Premis Nacionals de Cultura, instituïts per la Generalitat l'any 1982, i concedits pel CONCA des de l’any passat, estan dotats amb 18.000 euros i es concedeixen cada any a persones o entitats que han excel·lit amb les seves aportacions o activitats. S’atorguen en 16 categories diferents.

El CONCA ja va anunciar divendres els guardons en d’altres categories, destacant el de Literatura per a Miquel de Palol. Els guardons els lliurarà el president Montilla en un acte al Palau de la Generalitat, el proper 3 de juliol.

Premiats:

Toni Mira el Premi Nacional de Dansa per la 'tasca de creació coreogràfica' amb la companyia Nats Nus
Literatura: Miquel de Palol, per "El testament d’Alcestis" • Còmic: Antonio Altarriba i Kim, per "El arte de volar" • Patrimoni cultural: Albert Garcia Espuche per "La ciutat del Born" • Cultura popular: Roser Ros, per "Quins uns, els gegant