20.4.10

Declaració del Dia del Municipi 2010


Ahir, 19 d’abril, Dia del Municipi, l’ACM i l’FMC han consensuat un manifest titulat “Compromís amb la cohesió social, el progrés i el benestar” per tal d’aprovar-lo, si s’escau, en sessió plenària. En aquest enllaç trobareu la declaració.
Compromís amb la cohesió social, el progrés i el benestar:


Els municipis ens hem refermat, més que mai, com l’espai comú dels ciutadans i ciutadanes. Els pobles, les viles i les ciutats són els espais on succeeixen les coses, on es desenvolupa la vida de les persones, i on es generen les oportunitats. Aquest darrer any, han estat moltes les ocasions en les que els ajuntaments hem demostrat que les solucions també neixen i es donen des dels municipis. Més enllà de la col·laboració amb d’altres administracions, i de les competències que cadascú té i ha
d’assumir, hem estat al capdavant de les solucions en moments d’extrema dificultat.

La responsabilitat, l’eficàcia i la diligència estan esdevenint els pilars del bon govern local.
La unitat d’acció del municipalisme està contribuint, en gran mesura, a fer créixer la imatge de solvència i consistència de l’administració local. Però amb la mateixa fermesa que reivindiquem la nostra bona feina, hem de reivindicar la necessitat de comptar amb recursos justos i necessaris per seguir-la duent a terme, com l’administració més propera i eficient.