16.4.10

Preparats per la Diada Sant Jordi

Les floristes del Mercat flor i planta de Villassar de mar, van rebre idees i consells per preparar la diada com cal. S’imposen els materials naturals en presentacions de rosa senzilles i elegants.


El passat 15 de març es va celebrar al Mercat el taller de treballs per a Sant Jordi 2010. Dos formadors de l’Escola d’Art Floral de Catalunya van aportar les últimes tendències pel que fa a presentacions i composicions amb rosa. Francesc Porres i Raúl Pernia van transmetre diversos missatges a les floristes assistents: d’una banda, cal preparar-se bé i organitzar-se abans de la diada i, de l’altra, s'ha de recórrer a la creativitat pròpia per pensar noves formes de combinar i col·locar els materials que tenim a l’abast.

En aquest cas, els naturals varen predominar com a complements de la rosa vermella, ja fossin vímets, canyes, espigues, steelgrass, fornium o cintes de ràfia. Els colors de la diada, vermell i groc, es varen manifestar, omnipresents, en qualsevol guarniment, com ara canyes folrades o en la rematada que subjecta un muntatge. La cinta catalana contextualitza les composicions.

Porres parlà a les assistents de la importància de la preparació prèvia a una jornada que sempre és molt intensa en horari i feina, en la qual es posen a prova les capacitats del florista. Els va recomanar que exposessin sèries de treballs iguals, ja que així es reforça la imatge de la diada a l’aparador i impulsa els clients a comprar. Per a Porres, un cubell amb diverses composicions iguals té més força que un gerro amb una sola.

Pernia va teixir una cinta catalana amb espigues, steelgrass i vímet, creant una estructura que també serviria de tapís per decorar l’aparador de la botiga. Una altra presentació, que va envoltar dues roses amb fulles de fornium, resultà molt original, ràpida de fer i elegant. Se’n van dissenyar també amb fulles i amb una malla de fustetes.
Pel que fa les composicions, varen combinar alçada i textures en un contenidor de fang clàssic. El muntatge vertical es basà en una barreja equilibrada de materials creant un “efecte nebulosa” a la part superior amb cintes i canyes. L’altre, va repartir textures per la superfície del test: fulles d’un verd intens, espigues, canyetes i fins i tot roses escapçades es poden aprofitar en aquesta idea.
http://www.mercatflor.com/