23.4.10

Per Sant Jordi, llibres!



El Gremi de Llibreters de Catalunya preveu que la venda de llibres per Sant Jordi serà similar a l’edició de 2009, que es va tancar amb una facturació de 20 milions d’euros, una xifra que representa el 7,6% del volum anual de les més de 700 llibreries que hi ha a Catalunya.

A l’hora de valorar les preferències dels lectors, des del Gremi de Llibreters s’assumeix la necessitat de tenir una llista dels títols més venuts però es vol recordar “la importància que tenen tota la resta de llibres que no surten enlloc però que, globalment, conformen la part més important de la venda que fan les llibreries”



Els convidats

Autor: Emili Teixidor i Viladecàs
Text de contraportada

Amb aquesta novel·la, Emili Teixidor torna al món dePa negre , en un aspecte nou d’aquell temps de després de la guerra, el de l’entrada als pobles i comarques d’una tropa que aquest cop no és militar, sinó cultural. Són Els convidats, que vénen
a adoctrinar amb les lletres el que han desfet les armes, amb l’ajut de la gent del país i col·laboradors convençuts de la seva corda. La peripècia personal dels protagonistes, que són múltiples, amb el rerefons d’un accident devastador i una celebració familiar, teixeix un lligam de relacions que posa en contacte els àmbits personals i grupals amb les tragèdies col·lectives.
Amb un estil àgil i acurat, l’autor ens transporta a uns temps difícils, que alguns van qualificar de conquesta, amb tot de convidats a repartir-se les runes del desastre, des dels càrrecs centrals fins als autocars de treballadors forans per acabar d’omplir les fàbriques del tèxtil. Uns convidats innocents i i culpables, exactament com els pobletans que els acullen.



L'escriptor Emili Teixidor llegeix un fragment del seu últim llibre 'Els convidats' (Columna Edicions 2010).

SE SABRA TOT Autor: BOSCH, XAVIER

Se sabrà tot se situa a Barcelona, l'any 2005. El periodista Dani Santana és nomenat director del diari Crònica. No tardarà a adonar- se que la veritat està emmanillada i que fer un diari és un joc d'equilibris que va més enllà de la lògica del poder i de la política. De mica en mica, al seu voltant s'anirà teixint una xarxa d'interessos, de corrupció i de silencis que acabarà atrapant-lo. A mesura que el Senza, el cap de la secció de Societat del diari, s'implica en la investigació sobre la possible presència d'Al- Qaida a la ciutat, tots dos periodistes perden les regnes del seu destí. Quan el director del Crònica dimiteix, ningú no s'explica quines estranyes circumstàncies l'han dut a prendre la decisió.