28.7.08

A finals del 2008 vint-i-tres comarques catalanes tindran accés a la Televisió Digital Terrestre

Un cercador permetrà consultar per Internet l’evolució, municipi per municipi, de l’encesa sincrònica

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, i el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, van presentar aquest divendres el calendari detallat de l’avançament de l’encesa sincrònica de la TDT.

L’eina on es pot trobar la Informació: (www.gencat.cat/societatdelainformacio) i permet consultar, per municipis i per canals, la cobertura i el calendari de l’encesa. També dóna informació als instal·ladors sobre els centres emissors.

Com estem en el nostre poble: cobertura general Cabrils Previst Novembre 2008
Quadre resum d'emissions TDT a Cabrils. enllaç per veure amb detall:
Cobertura específica dels diferents canals de TDT




La informació sobre la cobertura de TDT que es publica és el resultat de simulacions per ordinador i cal considerar-la com a orientativa. Per confirmar la viabilitat d'aquest servei sempre caldrà que un tècnic instal·lador comprovi que des de la ubicació on est.

Els dos departaments inverteixen 11,5 milions d’euros perquè l’any 2009 estiguin desplegades les emissions de TDT arreu del territori -tant dels operadors d’àmbit català com dels estatals- i d’aquesta manera es garanteixi l’accés i la cobertura universal de la TDT arreu de Catalunya. Així, a finals del 2008 ja hi haurà cobertura a 23 comarques catalanes, el que representa un 83% de la població, i en el segon semestre del 2009 la cobertura s’estendrà a pràcticament tot el territori. L’encesa sincrònica de la TDT és un projecte amb molta influència arreu del territori que afecta uns 2.000.000 de llars.