1.7.08

Una altra sentència obliga a readmetre l'excap de la policia de Cabrils

L'alcalde no l'acatarà fins que no es resolgui una altra denúncia contra l'agent


A continuació “pastem” la notícia apareguda al El Punt


L'excap de la policia de Cabrils, Joan Susín, ha tornat a guanyar els tribunals. Després de quedar absolt per les amenaces al llavors regidor de Seguretat Alfred Serrano (VIC), ara el que queda sense efecte és el cessament que es va decidir en una junta de govern local. Tot i el resultat de la sentència, Susín no tornarà de seguida al càrrec. L'alcalde, Joaquim Colomer (PSC), diu que s'ha d'esperar que es resolgui la tercera causa contra l'agent: un presumpte delicte per assetjament sexual.

Nou episodi en el cas de les denúncies contra l'excap de policia de Cabrils, Joan Susín. Ara, el jutjat contenciós administratiu número 17 de Barcelona ha considerat nuls els acords que es van prendre en la junta de govern local del 24 de setembre del 2007, en els quals s'acordava cessar Joan Susín del càrrec, «per falta de confiança». El jutge obliga a readmetre l'excap de policia i que se li retornin els diners del sou que va deixar de cobrar durant el temps que va estar suspès de sou i feina –set mesos–. Aquesta decisió sobre el llavors cap de policia es va fer quan al municipi governava CiU amb el VIC (Veïns Independents de Cabrils). De fet, Susín també va haver de passar pels jutjats per la denúncia que va interposar per amenaces qui aleshores era el regidor de Seguretat, Alfred Serrano (VIC).

Ara, el nou govern de Cabrils, format pel PSC, ERC-Gent de Cabrils, Grup de Progrés per Cabrils i ICV, haurà de decidir sobre el futur del cap de la policia. De moment, l'alcalde va anunciar ahir que Susín no tornarà al càrrec fins que no es resolgui una tercera denúncia –aquest cop d'assetjament sexual– que han interposat contra ell dues agents del cos municipal. «El sentit comú fa que de moment no nomenem Susín com a cap de policia», explica l'alcalde de Cabrils, Joaquim Colomer.

Per l'alcalde les circumstàncies «han canviat» i assegura que s'actua d'aquesta manera «per prudència». «Un policia és una figura d'autoritat i no pot ser que un cap estigui denunciat per un assetjament sexual. És un tema molt delicat», hi afegeix. L'excap torna a treballar com a agent al poble des de fa uns mesos i «entén» la posició de l'equip de govern tot i que defensa la seva innocència.