6.7.08

Per un nou model de mobilitat al Maresme

Les JERC obren les barreres del peatge de l'autopista C-32 a Vilassar de Dalt
Reproduïm la notícia apareguda a El Punt
Les Joventuts d'Esquerra Republicana (JERC) del Maresme van obrir ahir a la tarda durant tres quarts d'hora el peatge de la C-32 a la sortida de Vilassar de Dalt, al Maresme. L'acció s'emmarca en les reclamacions que els independentistes fan a la comarca per reivindicar un nou model de mobilitat al Maresme que inclogui la gratuïtat de l'autopista C-32 per als veïns de la comarca, la conversió de l'N-II en una via cívica i més inversió en matèria de transport públic, tant ferroviari com per carretera.

En un primer moment, molts dels conductors que utilitzaven el peatge no van ser conscients que les barreres estaven alçades i que no calia pagar el peatge, però a mesura que la vintena de joves que van participar en la protesta advertien els conductors que no calia pagar, la majoria d'usuaris no s'ho van pensar a l'hora de passar sense aturar-se.
La portaveu regional de les JERC del Maresme i el Barcelonès Nord, Laura Martínez, va justificar l'acció dient que «molts habitants de la comarca ja han agafat com un hàbit pagar un peatge per anar d'un municipi a un altre, i s'ha de reivindicar que això no pot continuar així».
Per la seva banda, el president d'ERC del Maresme i alcalde d'Alella, Andreu Francisco, va manifestar que «la C-32 s'ha de convertir en la via principal gratuïta de comunicació entre els habitants del Maresme». Per Francisco «es poden argumentar moltes coses des de fora de la comarca, però això no pot continuar així». L'alcalde de Teià, Andreu Bosch, i el portaveu nacional de les JERC, Jordi Coca, també hi van assistir.