9.7.08

Nou portal patrimoni cultural de Catalunya




El nostre objectiu: despertar la curiositat pel patrimoni cultural català


E.S. - La Generalitat ha creat la pàgina web patrimoni.gencat . Per divulgar el patrimoni cultural de Catalunya Amb. les eines digitals, de manera que, per exemple, permet localitzar els monuments catalans utilitzant Google Maps o sobrevolar-los, per mitjà del Google Earth. També permet visitar de manera virtual els principals museus i monuments de Catalunya i fer un recorregut pels set conjunts catalans declarats Patrimoni Mundial de la UNESCO.

El web també permet accedir al servei museus en línia, que actualment ja facilita accés a unes 30.000 peces de set museus catalans i es preveu que a finals d’any inclogui 600.000. En aquest sentit amb una eina d'aquestes característiques, tens interès per veure com està situat Cabrils al mapa. Com 'exemple:



Imatge del Castell de Burriac des del
Montcabrer. El castell està construït
sobre la làmina de leucogranits de
Burriac-Montcabrer
.
COMARCA: Maresme MUNICIPI(S): Argentona, Cabrera de
Mar, Cabrils.


DADES FISIOGRÀFIQUES
La geozona és accidentada pels contraforts de la Serralada Litoral Catalana entre els quals es distingeix el turó d’en Cirers (470,8 m.) al NW, el turó de Burriac i el turó del Oriols (322,0 m.) i, finalment, el Turó de l’Infern (325 m.) i El Montcabrer (307m.), els quals separen els municipis de Cabrils i Cabrera de Mar.
La geozona està drenada per la Riera d‘En Cintet, la Riera de Cabrera, la Riera d’Aguell, i finalment, per diversos afluents de la Riera d’Argentona.Existeixen diverses fonts d’aigua minero-medicinals estretament lligades a la hidrogeologia de la zona.

SITUACIÓ GEOLÒGICA
La major part dels materials paleozoics que afloren a les Serralades Costaneres Catalanes estan intruïts per roques plutòniques de l'orogènia herciniana. Principalment presenten una composició granodiorítica, tonalítica imonzogranítica.

Extret del enllaç: CASTELL DE BURRIAC -
Versió de text Cabrils i Maresme.