22.7.08

Voluntaris del Cercle d'Amics dels Parcs Naturals netegen Montcabrer

En l'acció 120 del voluntariat

Voluntaris del Cercle d'Amics dels Parcs Naturals eradiquen plantes invasores al turó de Montcabrer

El dissabte 12 de juliol, 26 voluntaris i voluntàries del Cercle d'Amics dels Parcs Naturals van participar, juntament amb diversos membres del consorci del Parc de la Serralada Litoral, en la neteja i intent d'eradicació de plantes invasores al turó de Montcabrer, al municipi de Cabrils.


Després d'escoltar amb atenció i seguir amb diligència les instruccions dels responsables del Parc de la Serralada Litoral, els voluntaris i voluntaris del Cercle d'Amics dels Parcs Naturals va posar mans a l'obra tot fent una bona neteja de les plantes invasores que colonitzen bona part del Montcabrer.

Ja sigui per desconeixement o per deixadesa d'algunes persones, força plantes foranes, poc adequades pel sosteniment del sòl i l'equilibri de l'ecosistema, envaeixen progressivament espais naturals que veuen perillar el seu equilibri.

Una de les espècies a eradicar va ser el carpobrotus o ungla de gat, omnipresent a l'illa de Menorca, on causa estralls arrel de la seva resistència i fàcil propagació. Altres com el seneci, o l'atzavara o la figuera de moro eren també objectius de la neteja, tot i que l'habitud de veure-les escampades arreu ens ha fet creure que són al lloc que els pertoca.
Font de la informació :Web del Cercle d'Amics dels Parcs Naturals