5.3.09

Alerta meteorològica per vent fort al Maresme

Foto: Imatge d'arxiu del temporal de vent i pluja del passat desembre a Cabrils.


Meteomar, el servei de meteorologia del Consell Comarcal, ha informat que el Maresme es troba en alerta per vents que poden assolir una velocitat d'entre 80 i 90 km/h. Aquesta alerta és vàlida entre les 22 hores del dia 05 de març fins les 18 hores del dia 06 de març del 2009. Es demana a la població que extremi les mesures de precaució.



S'ha activat el Pla de Protecció Civil (PROCICAT) pel risc de forts vents ja que es poden donar ratxes màximes de vent superiors a 90 km/h, de forma generalitzada a tot el país. A l'Alt Empordà, al Baix Camp, al Montsià i al Baix Ebre és molt probable que es donin ratxes màximes de vent superiors a 126 km/h, i és probable que es superi al Baix Empordà

En el cas de vent:
Extremar al màxim la precaució en totes les activitats que es facin a l'aire lliure, especialment en zones de muntanya i arbrades.

Evitar deixar testos o elements decoratius a les terrasses, als balcons o en llocs des d'on puguin caure al carrer. Cal recollir tendals i assegurar altres els elements exteriors sensibles al vent, com ara les antenes. Tancar portes i finestres i abaixar completament les persianes.
Extremar les precaucions a l'hora de circular per carretera, especialment en autopistes i vies ràpides. És molt important que aquesta recomanació la segueixin, especialment, els conductors de camions i de caravanes..

I als municipis, se'ls demana que prenguin les mesures adients pel que fa al mobiliari urbà, l'enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de deixalles, l'arbrat en general i tota mena d'activitats en zones de pública concurrència. Igualment, se'ls demana que facin arribar totes aquestes recomanacions a la població.

No s'ha de fer cap tipus de crema a menys de 500 metres d'una zona forestal.