21.3.09

L'oposició de Cabrils rebutja votar en el ple que havia demanat per revocar el secretari accidental

Situació atípica en el ple municipal de Cabrils
El Punt Situació atípica en el ple municipal de Cabrils. En la sessió extraordinària celebrada ahir a dos quarts de nou del matí, l'oposició es va negar a votar l'únic punt de l'ordre del dia que es portava a debat i que feia referència a la revocació del secretari accidental, José Luis Martínez. El govern municipal hi va votar a favor, però els tres grups de l'oposició (CiU, PP i VIC) no van alçar la mà en cap moment, tampoc quan es va demanar els vots per a l'abstenció.

Quin va ser el motiu d'aquesta actitud tan poc usual? La portaveu de CiU, Lina Morales, va manifestar que estaven en desacord amb la redacció de la proposta d'acord, que divergia del text presentat pels grups de l'oposició. Concretament, el govern va portar al ple una proposta que, en la part resolutiva, deia: «Revocar l'acord adoptat pel ple de la corporació en data 25 de setembre de 2008, relatiu al nomenament accidental per cobrir el lloc de treball de secretaria intervenció.» En lloc d'això, l'oposició mantenia que hi havia de figurar: «Donar compliment als requeriments de la DGAL, de la Generalitat, deixant sense efecte l'acord de ple de data 25 de setembre de nomenament amb caràcter accidental del senyor José Luis Martínez, funcionari de l'Ajuntament de Montmeló, per ocupar el lloc de secretari interventor de l'Ajuntament de Cabrils.»


Aquesta qüestió de forma va ser suficient per motivar la protesta dels regidors de l'oposició. «Aquest govern vulnera sistemàticament els drets de l'oposició», es va lamentar la portaveu de CiU, que va afirmar que tenien dret a decidir la redacció de la proposta d'acord.

La negativa a la votació va provocar una situació paradoxal: que el govern municipal fos qui acabés aprovant una moció presentada en essència per l'oposició i que, en un principi, havia de forçar l'executiu local a donar explicacions. «Es tracta d'una rebequeria, la redacció tenia el mateix significat», va explicar ahir l'alcalde del municipi, Joaquim Colomer (PSC). Tot i ser aprovat, l'acord d'ahir no haurà de ser executat ja que José Luis Martínez ja va ser destituït dilluns per la junta de govern de l'Ajuntament de Cabrils.