30.3.09

Slumdog Millionaire: una gran pel·lícula amb un baix pressupost



Director Danny Boyle
Actors: Dev Patel Jamal K. Malik Anil Kapoor

Sinopsi:
Jamal Malik, un jove orfe que viu en una barriada pobra de Bombai, decideix presentar-se a la versió índia del concurs: "¿Qui vol ser milionari?". Davant la sorpresa de tots, Jamal respon correctament a totes i cadascuna de les preguntes. Com és possible que un noi com ell sigui capaç de conèixer totes les respostes? Quan Jamal està a punt de respondre a l'última pregunta, la que li farà guanyar 20 milions de rupies, la policia ho deté i s'ho porta per interrogar-lo. Jamal haurà d'explicar per què coneixia les respostes, havent de recórrer per a això a relatar diferents moments de la seva vida.
Comentari:
E.S. - Slumdog Millionaire és d'aquestes pel·lícules que et fa sentir bé,mostra el sofriment dels baixos fons de bombai però no cau en la llagrima fàcil i aporta un llamp d'esperança on no l'hi ha. El ritme narratiu és magnific amb aquests continus flashbacks que et van narrant la història dels protagonistes. Danny Boyle mostra una vegada però la seva extraordinària direcció i la seva forma diferent de comptar històriesque mantenen la expectacion fins al final, perfectament ajustada la història per fer-te dubtar fins al final incert.

Sorprèn que una pel·lícula amb tan baix pressupost, gairebé de La clase B, pel pressupost $15 milions . Hagi tingut un èxit amb una recaptació $176,166,503, inesperat que encara contínua i segueix augmentat. Amb tota seguretat és una de les grans sorpreses dels Oscars d'aquest any i confirma una vegada més que els diners no és equivalent a talent i enginy.
Als Óscar,2008 va aconseguir vuit estatuetes de les deu a les quals estava nominada (incloent els dos premis més importants: a la millor pel·lícula, i al millor director.
Es pot competir amb les grans produccions com la de aquest any la gran derrotada, en aquest sentit ha estat: El curiós cas de Benjamin Button (The Curious Casi of Benjamin Button en anglès) ‘amb un pressupost d'al voltant de 150 milions de dòlars.
trailer
Veure : Serie B cinema de culte