2.3.09

Consumir més… part de la solució o del problema?


Amb aquest títol, la Xarxa de Consum Solidari convoca les jornades de Comerç Just i Consum Responsable, que tindran lloc el 6 i 7 de març a Barcelona. Sortirem de la crisi amb més rebaixes i consum? Podem créixer indefinidament? L’actual model de producció, comercialització i consum no és part de la solució sinó part del problema.”

Aquesta és la premissa en què es basen les setenes Jornades de Comerç Just i consum Responsable, que els propers 6 i 7 de març la Xarxa de Consum Solidari organitza al Convent de Sant Agustí a Barcelona.

Aquest any, les jornades coincideixen en època de crisi econòmica i, per això, la Xarxa de Consum Solidari vol aprofitar per fer-nos reflexionar: per sortir de la crisis cal tornar a fer créixer el consum? No promouen els plans de subvencions i crèdits a empreses i banc noves formes d’endeutament? Es pot créixer indefinidament? O hi ha altres vies? Per respondre totes aquestes preguntes, durant les jornades es parlarà del paper del consum en l’economia crítica, de la crisi ecològica, de les alternatives que hi ha des de l’agricultura i l’alimentació i del paper dels bancs regionals i els tractats comercials.