30.3.09

El govern es nega a crear jutjats mercantils al Maresme


El Punt : Els tres partits que donen suport al govern de la Generalitat (el PSC, ERC i ICV) han rebutjat una proposta de CiU per la creació d'un jutjat mercantil tant a Mataró com a Arenys de Mar. El diputat arenyenc Benet Maimí va defensar la necessitat de disposar d'aquests jutjats per «resoldre en part els col·lapses que tenen els de Barcelona». Maimí ha aprofitat la negativa dels grups per acusar els diputats maresmencs Consol Prados (PSC), Pere Aragonès (ERC) i Salvador Milà (ICV) «d'amagar-se a l'hora de defensar els interessos de la comarca».

Tot i que la proposta es va aprovar tant al Consell Comarcal del Maresme com al mateix Ajuntament de Mataró, des dels grups que donen suport al govern català admeten la difícil situació d'aquests jutjats i que la legislació vigent permet fer-los fora de les capitals de les demarcacions de manera justificada.

Malgrat això, creuen que la solució per millorar les condicions d'aquests tribunals de justícia s'ha de basar a reforçar els que ara existeixen tant tècnicament com en recursos humans i no crear-ne de nous arreu del territori. Uns arguments que per Benet Maimí són «incongruents», ja que si en alguns àmbits es promou la descentralització de les infraestructures no entén per què en aquest cas s'opta per tot el contrari.